Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsosamma brödbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Detta är min egen mix av bla linfrö, vetekli och grahamsmjöl. Hoppas att det smakar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjöl tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter. Låt jäsa i 40 minuter.
  3. Arbeta degen med lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten. Låt jäsa ytterligare i 30-40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thezz88 18 januari 2012

    Toppen gott bröd =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.