Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga chokladrutor

 
Skriv ut

Något för choklad och nötälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en grund fyrkantig kakform, 23 centimeter i diameter. Klä botten och sidorna med bakplåtspapper.
  2. Häll mjöl, kakao och bakpulver i en stor skål. Rör i 2 ½ dl av nötterna och gör ett hål i mitten.
  3. Lägg smör och choklad i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull sjudande vatten. Se till att den inte vidrör vattnet. Rör om tills chokladen har smält och smeten är slät.
  4. Ta bort från värmen och tillsätt sockret, äggen och crème fraichen. Vispa med stålvisp till ingredienserna blandats väl och smeten är slät. Tillsätt chokladsmeten i hålet i de torra ingredienserna. Rör om med en träsked tills det blandats väl, men överarbeta inte.
  5. Sprid ut smeten i formen. Grädda i 30–35 minuter, eller tills en provsticka visar att kakan är torr i mitten. Låt den svalna i formen.
  6. Gör glasyren genom att lägga den hackade chokladen i en värmetålig skål. Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. Ta bort från värmen och placera skålen över kastrullen. Se till att den inte vidrör vattnet.
  7. Rör om då och då tills chokladen har smält. Ta bort skålen från kastrullen och låt stå i 2 minuter. Tillsätt crème fraiche och vipa med stålvisp tills smeten är tjock och blank. Sprid ut toppingen över kakan och strö över resten av makadamianötterna. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.