Goda frukostbullar som passar lika bra till skinka som till ost och marmelad. Bullarna kalljäser i kylen under natten.
Instruktioner
- Dag 1:
- Koka havregrynen med 2½ dl vatten och salt ett par minuter till en lös gröt. Låt svalna en stund. Rör under tiden ut jästen i 1 dl kallt vatten.
- Känn att gröten inte är varmare än 37 grader och tillsätt sedan jästblandningen. Tillsätt det mesta av mjölet men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen väl tills den blir smidig, men den kan vara lite kladdig.
- Ta upp degen på mjölat bord. Forma en limpa och skär den i 6 bitar. Täck en plåt eller bricka som går in i kylen med bakplåtspapper. Lägg bitarna med snittytan ner och platta till lite lätt. Låt jäsa under duk 8-12 timmar i kylskåpet.
- Dag 2:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta fram plåten i rumstemperatur under tiden. Pensla med söndervispat ägg och strö över havregryn över bullarna.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills bullarna börjar få färg. Ta ut och låt svalna utan duk på galler.
Publicerat den
18 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar