Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga kaffebitar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa härligt mäktiga och saftiga bitar är ett mellanting mellan kladdkaka och småkakor och innehåller generösa mängder hackad choklad, hasselnötter och fudge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj och klä en 20 cm bred, fyrkantig kakform.
  2. Vispa smör, socker, farinsocker poröst. Tillsätt kaffet följt av ägget. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda i chokladen, hasselnötterna och fudgen.
  3. Fyll kakformen med smeten, jämna till ytan och grädda i ca 25 minuter tills kakan är pösig och guldbrun. Låt den svalna i formen i ca 5 minuter och skär den sedan i 12 avlånga bitar. Låt bitarna svalna en stund till i formen innan du försiktigt drar bort bakplåtspapperet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.