Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga kanelrutor

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Läcker mjuk kaka med ett frasigt kanelkryddat smultäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 30x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Nyp ihop alla ingredienser till toppingen, så att det blir en smuldeg. Fördela smulorna över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-38 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.