Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga morotsbröd

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Försvinnande goda morotsbröt i viktväktarstil. Perfekta till frukost, mellanmål eller varför inte till utflykten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i allför mycket vetemjöl.
  2. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag. Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar.
  4. Lägg dem tätt på plåt med bakplåtspapper och jäs i ca 20 minuter.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Går bra att frysa in. För att få den nybakta känslan brukar jag värma dem i ugn (50-75˚) ett par minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.