Keso gör de här frallorna saftiga, basilika ger en fin sötma.
Instruktioner
- Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degvätskan.
Tillsätt sirap, salt, keso och hackad basilika.
- Rör ner grahamsmjölet och därefter lite vetemjöl i taget.
Arbeta samman till en smidig deg, den ska vara lite lös.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen och knåda den väl.
Forma bullar, gärna lite slarvigt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö eventuellt lite hackad basilika över.
- Sätt in brödet och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Grädda i 20-25 minuter.
Ta ut bullarna och låt dem svalna under bakduk.
Publicerat den
24 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar