Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt lingonbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Bröd som snabbt rörs ihop av "det du har i skåpet" och som inte behöver jäsa. Snällt mot magen och ger lite tuggmotstånd. Detta recept ger 3 limpor som jag bakar i formar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetekli och ströbröd. Smörj 3 limpformar med smöret/margarinet och ströa med vetekli/ströbrödsblandningen.. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner filmjölken , sirapen, lingonsylten och äggen. Blanda väl.
  3. Fördela blandningen i de smorda formarna och grädda på andra falsen i ugnen i 60-65 min. Kolla med sticka så att det är genomgräddat.
  4. Låt bröden kallna på bakgaller insvept i bakduk.
  5. Jag brukar dela limporna innan jag fryser in dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.