Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamifylld fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn filén i en het stekpanna så att det får färg. Skär djupa skåror i köttet med ca 1,5 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ungssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
  2. I orginalreceptet används vispgrädde men jag tycker att det blir lite väl fett eftersom salamin fettar ur sig en del. Matlagningsgrädde föredrar jag.
  3. Jag råstekte lite potatis, morötter och sockerärter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.