Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamipizza med paprika

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Att göra en hemlagad pizza blir alltid uppskattat hos både stora och små. Välj gärna en lite finare salami när du ska baka den här goda pizzan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader och häll ner det i bunken. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, olja, salt och de båda mjölsorterna. Blanda allt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Gör tomatsåsen: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken mjuk i oljan. Häll i tomaterna och låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
  4. Smaksatt tomatsåsen med socker, salt, peppar, pizzakrydda, lagerblad och tomatpuré. Låt koka ytterligare 10 minuter. Fiska upp lagerbladen och låt tomatsåsen svalna något innan den används. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta.
  5. Knåda degen och kavla ut fyra tallriksstora eller två bakplåtsstora pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
  6. Bred ut tomatsåsen över pizzabottnarna. Lämna 1 cm vid kanten. Lägg på mozzarella, rostad paprika, körsbärstomater och salami. Pensla kanten med lite olivolja. Ta ut den varma plåten ur ugnen.
  7. För över bakplåtspappret med pizzorna på den heta bakplåten. Grädda 10 minuter. Gör likadant med resten av pizzorna eller pizzan. Krydda med nymald svartpeppar och färsk ruccola och eventuellt lite timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.