Går bra att även grilla den ute.
Instruktioner
- Kokt potatis, salladsgrönsaker och marinerad fläskfilé är mat som passar speciellt bra under sommarmånaderna.
- Putsa bort hinnor och fett från fläskfilén. Skär köttet i 3-4 centimeter tjocka skivor som bankas ut lätt.
- Blanda olivolja med balsamvinäger och fint hackad timjan. Salta och peppra och vänd köttbitarna i marinaden. Ställ köttet kallt en halvtimme så smaken hinner sätta sig.
- Borsta och koka färskpotatis. Lägg upp salladsblad på tallrikar och garnera med tomat och rödlök i klyftor.
- Stek köttet i medelvarm panna. Lägg upp köttet på salladsbädden och garnera gärna med färsk timjan eller persilja. Nykokt färskpotatis i halvor placeras runt om. Avsluta med lite smaksatt olivolja.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar