Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går bra att även grilla den ute.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokt potatis, salladsgrönsaker och marinerad fläskfilé är mat som passar speciellt bra under sommarmånaderna.
  2. Putsa bort hinnor och fett från fläskfilén. Skär köttet i 3-4 centimeter tjocka skivor som bankas ut lätt.
  3. Blanda olivolja med balsamvinäger och fint hackad timjan. Salta och peppra och vänd köttbitarna i marinaden. Ställ köttet kallt en halvtimme så smaken hinner sätta sig.
  4. Borsta och koka färskpotatis. Lägg upp salladsblad på tallrikar och garnera med tomat och rödlök i klyftor.
  5. Stek köttet i medelvarm panna. Lägg upp köttet på salladsbädden och garnera gärna med färsk timjan eller persilja. Nykokt färskpotatis i halvor placeras runt om. Avsluta med lite smaksatt olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.