Apelsin och honung sätter smak på den här grillade kycklingen som serveras med en god dressing.
Instruktioner
- Hetta upp ugnens grill på medelvärme. Blanda 1 msk apelsinjuice och 1 msk honung med sojan. Pensla blandningen på kycklingfiléerna och lägg dem på grillgallret. Grilla 8-10 minuter på varje sida tills kycklingen är färdig. Köttsaften som rinner ut när man sticker i den tjockaste delen av filén ska vara helt klar.
- Lägg över kycklingfiléerna på en skärbräda och strö över rostade sesamfrön. Låt filéerna svalna lätt och skär dem i lagom stora munsbitar.
- Halvera gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked. Skär gurkan i tärningar. Gör dressingen genom att blanda 2 msk apelsinjuice, 1½ msk honung, senap, vinäger, olivolja och peppar. Rör om ordentligt till en slät dressing.
- Lägg kycklingen, grönsalladen och gurkan i en stor salladsskål. Droppa över dressingen och vänd runt så att allt blandas. Strö över klippt gräslök och servera.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar