Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med sesamkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsin och honung sätter smak på den här grillade kycklingen som serveras med en god dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp ugnens grill på medelvärme. Blanda 1 msk apelsinjuice och 1 msk honung med sojan. Pensla blandningen på kycklingfiléerna och lägg dem på grillgallret. Grilla 8-10 minuter på varje sida tills kycklingen är färdig. Köttsaften som rinner ut när man sticker i den tjockaste delen av filén ska vara helt klar.
  2. Lägg över kycklingfiléerna på en skärbräda och strö över rostade sesamfrön. Låt filéerna svalna lätt och skär dem i lagom stora munsbitar.
  3. Halvera gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked. Skär gurkan i tärningar. Gör dressingen genom att blanda 2 msk apelsinjuice, 1½ msk honung, senap, vinäger, olivolja och peppar. Rör om ordentligt till en slät dressing.
  4. Lägg kycklingen, grönsalladen och gurkan i en stor salladsskål. Droppa över dressingen och vänd runt så att allt blandas. Strö över klippt gräslök och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.