Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sambal oelek

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Till dig som älskar hetta, gör din egen sambal istället för att köpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. blir ca 2 ½ dl färdig sås
  2. Skär bort stjälkarna från chilin, hacka chilifrukterna grovt. Lägg dem i en kastrull med vatten och ge det hela ett uppkok. Låt därefter sjuda under lock ca 15 minuter på svag värme. Häll den kokta chilin i matberedare, och tillsätt salt, socker, vinäger och olja och finhacka till en grynig sås. Förvara sambalen i en sluten burk, ( locket bör vara av annat material än metall ) då håller den sig upp till två veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.