Instruktioner
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt 2 msk olivolja och mjöl.
Arbeta degen kraftigt några minuter, den ska vara lös.
Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter.
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand.
Gör hål i degen med mjölade fingrar och droppa över 3 msk olivolja.
Dela tomaterna och tryck ner dom lite. Tryck ner rosmarinstjälkar och strö över flingsalt.
Låt jäsa i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt brödet svalna lite och servera det alldeles nygräddat.
Låt var och en bryta av brödet eller skär upp i bitar.