Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandras Tomatbröd med rosmarin

 
Skriv ut

Perfekt till soppor och buffèer

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt några minuter, den ska vara lös. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter. Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Gör hål i degen med mjölade fingrar och droppa över 3 msk olivolja. Dela tomaterna och tryck ner dom lite. Tryck ner rosmarinstjälkar och strö över flingsalt. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det alldeles nygräddat. Låt var och en bryta av brödet eller skär upp i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.