Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska tomatbröd

 
Skriv ut

Härliga till en soppa eller på buffén! Receptet ger tre baguetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen. Arbeta degen för hand i 10 min eller i maskin 7-10 min. Låt jäsa övertäckt i 2-3 timmar.
  2. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 40x55 cm. Fördela osten, tomatstrimlorna och örterna över ytan.
  3. Dela degen i tre delar på längden. Rulla ihop från kortsidan och vrid sedanvarje baguette. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet jäsa tills ugnen är varm.
  4. Pensla bröden med kallt vatten och baka dem mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.