Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras hallonhjärta

 
Skriv ut

En riktig sommarkärlek, en hallonmousse på browniebotten. Moussen är len och både söt och frisk på samma gång. Här är tårtan bakad i en hjärtformad springform, för att få ett extra kärleksintryck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret och låt det halvsmälta på låg värme. Vispa undertiden äggen så att de blir fluffiga. Tillsätt kakao, salt, kaffe och vanilj i äggsmeten. Rör ner smöret i äggsmeten. Rör om ordentligt.
  3. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och blanda försiktigt ihop smeten. Till sist vänd ner chokladknapparna. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Baka kakan i 20-25 minuter. Den ska vara fast men fuktig. Låt den stå och svalna helt medan du gör moussen.
  4. Om du använder frysta hallon så tina dem. Mixa hallonen och sila dem genom en sil så du får bort kärnorna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du jobbar vidare.
  5. Blanda ihop mascarponen med florsocker, socker, rivet limeskal och saft. När du silat bort alla hallonkärnor häller du ner lite av den röda saften i en liten kastrull, ca ½ dl, resten häller du ned i moussen och blandar om.
  6. Ta upp gelatinbladen i handen och krama ur all vätska, lägg dem i kastrullen med hallonsaft. Låt bladen lösas upp under svag värme under omrörning. När det bara är en trögflytande vätska och inte någon bit av bladen kvar, ta bort kastrullen från plattan och häll ner vätskan i moussen. Rör om ordentligt.
  7. Vispa grädden i en separat skål. När den bildar vackra mjuka toppar är den färdig och försiktigt vändas ner i moussen med en sked eller liknande. Se till att allt blandar sig ordentligt.
  8. Häll moussen över browniebotten. Plasta in och ställ i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.