Kyckling med sardellröra som serveras med en röd sallad med rödkål, rödbetor och vattenmelon. Sälta möter sötma!
Instruktioner
- Dela rödkålen och skär bort roten. Strimla kålen och lägg i en bunke. Skala rödbetorna och riv dem på grova sidan av ett rivjärn. Lägg de rivna rödbetorna i en plastpåse. Tillsätt salt och knåda påsen ett par minuter. Lägg rödbetorna i bunken.
- Skala vattenmelonen och skär den i cm stora kuber.
Lägg i bunken tillsammans med tärnat äpple.
Tillsätt ättikssprit, socker, balsamvinäger och olja. Rör om väl så att smakerna blandas. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylskåp i ett dygn.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka sardellerna grovt och lägg i mortel. Tillsätt fänkålsfrön och lite olivolja i taget. Stöt till en slät röra.
- Skär en liten ficka på undersidan av kycklingen.
Tryck in sardellröran. Fördela resten av röran runtom kycklingbrösten. Krydda med mald vitpeppar. Lägg kycklingbrösten i en plastpåse och låt marinera ett par timmar i rumstemperatur.
- Fördela oliver och kapris i botten av en ugnsform.
Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan uppåt.
- Ansa vitlökarna och klyv dem på längden. Lägg halvorna med snittytan uppåt bredvid kycklingbrösten. Pensla med lite sardellröra. Stek i ugn i ca 30 minuter.
- Strö hackade valnötter över salladen och servera till kycklingbröstfiléerna.
Publicerat den
10 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar