Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sardellkycklingbröst med röd sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling med sardellröra som serveras med en röd sallad med rödkål, rödbetor och vattenmelon. Sälta möter sötma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela rödkålen och skär bort roten. Strimla kålen och lägg i en bunke. Skala rödbetorna och riv dem på grova sidan av ett rivjärn. Lägg de rivna rödbetorna i en plastpåse. Tillsätt salt och knåda påsen ett par minuter. Lägg rödbetorna i bunken.
  2. Skala vattenmelonen och skär den i cm stora kuber. Lägg i bunken tillsammans med tärnat äpple. Tillsätt ättikssprit, socker, balsamvinäger och olja. Rör om väl så att smakerna blandas. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  3. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylskåp i ett dygn.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Hacka sardellerna grovt och lägg i mortel. Tillsätt fänkålsfrön och lite olivolja i taget. Stöt till en slät röra.
  6. Skär en liten ficka på undersidan av kycklingen. Tryck in sardellröran. Fördela resten av röran runtom kycklingbrösten. Krydda med mald vitpeppar. Lägg kycklingbrösten i en plastpåse och låt marinera ett par timmar i rumstemperatur.
  7. Fördela oliver och kapris i botten av en ugnsform. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan uppåt.
  8. Ansa vitlökarna och klyv dem på längden. Lägg halvorna med snittytan uppåt bredvid kycklingbrösten. Pensla med lite sardellröra. Stek i ugn i ca 30 minuter.
  9. Strö hackade valnötter över salladen och servera till kycklingbröstfiléerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.