Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås utan mjöl eller majzena

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag lyckades göra en krämig och fin sås till fisken häromdagen. I regel blir såserna gärna lite för tunna om man inte reder med mjöl eller majzena. Jag kan tänka mig att göra denna sås till kött också med exempelvis kalvfond eller kantarellfond och röra ner lite stekt svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Rör ner philadelphiaost, det ska bli en tjock jämn smet.
  3. Häll i en flytande fond.
  4. Häll i vispgrädde, lite i taget och rör hela tiden. Låt såsen sjuda. Måttet 3 dl är inte exakt. Det är viktigt att såsen tjocknar och blir slät mellan skvättarna. Jag häller i grädde tills jag tycker att såsen har rätt konsistens.
  5. Smaka av med peppar. Fonden är förmodligen tillräckligt salt för att ge fin sälta, men annars kan man alltid salta lite extra.
  6. Det blir gott att röra ner räkor i den färdiga såsen, serveras till kokt fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.