Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scampi Indienne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Välkryddade havskräftor blir en exotisk liten rätt att servera som förrätt eller som kvällsgott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka tomaterna och skär paprikan i ett par cm långa strimlor. Värm 1 msk olja i en gryta och fräs curryn någon minut. Blanda ned kräftstjärtar, paprikapulver och cayennepeppar och låt det fräsa 1 - 2 minuter. Ta upp kräftstjärtarna och håll dem varma.
  2. Värm ytterligare 1/2 - 1 msk olja i grytan och blanda sedan ned tomat, paprika, chilisås, vin och persilja. Låt det koka ca 5 minuter. Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med vitlök, salt och peppar.
  3. Låt scampin bli riktigt varm. Lägg upp den på 4 assietter och servera den som entrérätt med rostat bröd och ett glas vitt vin eller som smårätt med ris, bröd och sallad. Då räcker det till ca 2 portioner.
  4. Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot 200 g skalade räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.