- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Välkryddade havskräftor blir en exotisk liten rätt att servera som förrätt eller som kvällsgott.
Instruktioner
- Hacka tomaterna och skär paprikan i ett par cm långa strimlor. Värm 1 msk olja i en gryta och fräs curryn någon minut. Blanda ned kräftstjärtar, paprikapulver och cayennepeppar och låt det fräsa 1 - 2 minuter. Ta upp kräftstjärtarna och håll dem varma.
- Värm ytterligare 1/2 - 1 msk olja i grytan och blanda sedan ned tomat, paprika, chilisås, vin och persilja. Låt det koka ca 5 minuter. Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Låt scampin bli riktigt varm. Lägg upp den på 4 assietter och servera den som entrérätt med rostat bröd och ett glas vitt vin eller som smårätt med ris, bröd och sallad. Då räcker det till ca 2 portioner.
- Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot 200 g skalade räkor.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar