Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scampisallad med sparris och cashewnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Salladen är smaksatt med den goda kryddan "furikake", som är rostade saltade sesamfrö och flingor av alger. Furikake säljs i hälsokostaffärer, GI-butiker och japanska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av.
  2. Hetta upp smör i en panna, lägg i scampi, sparris och nötter. Fräs detta någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd och strö över furikake över alltsammans.
  3. Droppa över citronsaft, olivolja, salt och nymalen peppar. Servera salladen varm eller ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.