Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnitzel cordon bleu

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fina kalvschnitzlar får här en fyllning av ost och skinka och en krispig panering. Cordon bleu är en klassiker som alltid går hem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och/eller torka av schnitzlarna. Täck ena halvan av varje schnitzel med en skinkskiva och en tomatskiva. Krydda med timjan och peppar. Lägg en ostskiva överst.
  2. Vik ihop schnitzeln, fäst med en trästicka eller tandpetare och salta och peppra på båda sidor.
  3. Lägg mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen och häll dem på en annan tallrik. Blanda ströbröd, muskot och timjan och häll ut det på en tredje tallrik.
  4. Vänd schnitzeln först i mjölet, sedan i äggvispet och slutligen i ströbrödet. Paneringen ska täcka hela schnitzeln. Vänd den ev ytterligare en gång i ströbrödet.
  5. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. Lägg i schnitzeln och bryn den på medelstark värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och stek ytterligare 4 minuter på varje sida. Servera med potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • zoskey 10 januari 2008

    För det första är gordon bleu (inte cordon) vad vi känner till här i Sverige - Schweizer Schnitzel fyld med ost & skinka. Gordon Rouge är fyllt med ost & tomat .För det andra är det i överkant att göra schnitzeln av kalvinnanlår eller kotelettfile (inte lätt att få tag i & för dyrt) det går lika bra ( & gått) med fläskhare (kotelettfile) eller skinkstek / file mm. Tandpetare behövs inte heller. Timjan på köttet & i ströbröd ???? Chef Olaf

  • ab22ic 14 mars 2009

    Tack för ett supergott recept! Blev mycket uppskattat! Tror alla vi andra förrutom "Chef Olaf" fattade att de skulle vara Gordon Belu....

  • clover 6 juli 2010

    Chef Olaf skulle kanske ta o googla bilder pa Cordon Bleu och se for sig sjalv att det ar ratt stavat. Jag bor i Storbrittanien o. har kallas det definitivt Cordon (inte Gordon) Bleu. Jag e ocksa chef by the way. ; ) Receptet later jattegott o ska provas. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.