Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizisk morotskaka

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Inte många gissar att det ingår morötter i smeten till denna ovanlig och goda kaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt först ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter extra noga. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal, nötkärnor och morötter. Vänd försiktigt ner mjölet som blandats med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 40-50 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat lite och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.