Heta scones med ett härligt sting av chili passar utmärkt med paprikakrämen.
Instruktioner
- Paprikakräm:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paprikahalvorna med skalet uppåt i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 minuter tills skalet är svart och bubbligt.
- Låt dem svalna och dra bort skalet. Låt ugnen vara på. Lägg paprikaköttet i en bunke och mixa nästan slätt. Blanda det med färskosten.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölk, riven ost, finhackad chili och chilipulver. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Forma ca 8 runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Servera dem nygräddade med paprikakrämen.
Publicerat den
23 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar