Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sej med svamptäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Solmogna tomater, svamp, örter och ost piffar upp fisken och gör detta till en riktigt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av sejfiléerna. Droppa citronsaften över fisken, salta och peppra. Låt fiskfiléerna dra 20 minuter i kylen.
  2. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull och fräs schalottenlök och vitlök tills löken blir mjuk och glansig. Lägg i svampen och fräs hastigt. Häll på vinet, krydda med peppar och låt sjuda 8 minuter under lock.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform med smör. Blanda hälften av persiljan med champinjonerna. Skär bort stjälkfästena på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla, skala och skiva tomaterna.,
  4. Blanda den rivna osten med ströbröd, gräslök och resten av persiljan.
  5. Lägg tomaterna i formen och krydda dem med peppar. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Lägg på svampblandningen med vinskyn, strö över ostblandningen och droppa över resten av oljan. Sätt in i mitten av ugnen 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.