Solmogna tomater, svamp, örter och ost piffar upp fisken och gör detta till en riktigt god middag.
Instruktioner
- Skölj och torka av sejfiléerna. Droppa citronsaften över fisken, salta och peppra. Låt fiskfiléerna dra 20 minuter i kylen.
- Hetta upp ½ msk olja i en kastrull och fräs schalottenlök och vitlök tills löken blir mjuk och glansig. Lägg i svampen och fräs hastigt. Häll på vinet, krydda med peppar och låt sjuda 8 minuter under lock.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform med smör. Blanda hälften av persiljan med champinjonerna. Skär bort stjälkfästena på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla, skala och skiva tomaterna.,
- Blanda den rivna osten med ströbröd, gräslök och resten av persiljan.
- Lägg tomaterna i formen och krydda dem med peppar. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Lägg på svampblandningen med vinskyn, strö över ostblandningen och droppa över resten av oljan. Sätt in i mitten av ugnen 25 minuter.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar