Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo-cheesecake med kaffe och ricotta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Semifreddon har fryst en stund för att få en lite tjockare och krämigare konsistens. Ricotta och mascarpone sötas och spetsas med rom och Tia Maria och smaksätts med finmalet kaffe och riven mörk choklad, som ger denna cheesecake en intressant konsistens och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en matberedare och mixa till smulor. Du kan också lägga kexen i en plastpåse och krossa dem fint med en bröd kavel. Smält smör och socker i en liten kastrull med låg värme. Rör ner smulorna och rör om. Klä en kakform med löstagbar botten, 25 cm i diameter med bakplåtspapper. tryck ut smuldegen i kakformens botten. Använd en potatisstöt för att få en jämn botten. Kyl tills det är dags att hälla i fyllningen.
  2. Pressa ricottan genom en sil ner i en bunke och rör sedan ner mascarponen med en träsked. Rör ner rom, likör, vaniljessens och socker och vänd sedan ner riven choklad och malet kaffe. Låt smeten få vara strimmig. Ös försiktigt ner i formen, utan att jämna till ytan. Frys cheesecaken i ca 2 timmar, tills den är frusen men inte stenhård. Ställ i kylskåp i 30 minuter innan du serverar den, så att den mjuknar lite om den är för hård.
  3. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen, tar bort papperet och lägger upp den på ett stort fat. Använd en kniv för att skära igenom mycket kall, mörk choklad och forma spetsiga skärvor. Täck sedan ovansidan av cheesecaken med skärvorna. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.