Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semmel Profiteroles - Profiterol semlor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kära Semla säg hej till lilla Profiteroles. Som ni förstår forsätter jag på temat "Varför ska man välja när man kan få allt?" Efter Prinsess -Semla succén fortsätter jag introducera en liten fransk goding till vår kära semla. Vad blir det då? Semmel Profiteroles eller ska jag kalla dem för Profiterolsemlor? Jag tänker mig att Semmel Profiteroles blir lagom stora mumsbitar, tillräckligt mycket bröd, lagom mängd mandelfyllning och grädde i en enda himmelsk bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. I en kastrull blanda vatten, mjölk, strösocker och smör och koka upp på spisen. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn, tjock smet. Ta kastrullen från spisen och låt stå ca 3 minuter. Under fortsatt vispning tillsätt ett ägg i taget, vispa kraftigt mellan varje ägg. Lägg smeten i en spritspåse försett med tyll*. Spritsa bollar med lite mellanrum emellan. Grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Öppna inte ugnen dem första 10 minuterna. Bollarna blir nästan dubbelt så stora och när dem har fått en gyllene brun färg är dem klara. Ska kännas lätta och luftiga. Låt dem kallan på galler. Blanda mandelmassan under tiden med mjölk eller grädde till en jämn ganska tjock kräm men det ska gå att spritsa och hålla formen. Vi vill inte att mandelmassan ska rinna ut.
  2. Montering: Skär Profiteroles skalen i två delar. Spritsa mandelmassa, dekorera med grädde och sätt på locket. Sikta över florsocker och/eller ringla över smält choklad. Klart att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.