- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Laxen kan serveras varm, ljummen eller kall.
En i mitt tycke helt underbar rätt på sommaren, då grillsmaken står en upp i halsen.
Utan potatis är detta här rena smalmaten!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C.
- Senapsöverbakad lax:
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar.
Blanda äggulor med senapen och 3/4 av ströbrödet.
Bred detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
Limevinägrett:
Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
- Grönsallad med primörer:
Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad.
Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få
den så torr som möjligt.
Skala och skiva rödlöken mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten.
Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten.
Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet.
(Vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina)
Strax innan servering torkas också dessa primörer av på samma sät som salladen.
- Servera laxen med sallad, limevinägrett och nykokt potatis.
Publicerat den
28 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar