Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Laxen kan serveras varm, ljummen eller kall. En i mitt tycke helt underbar rätt på sommaren, då grillsmaken står en upp i halsen. Utan potatis är detta här rena smalmaten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Senapsöverbakad lax: Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar. Blanda äggulor med senapen och 3/4 av ströbrödet. Bred detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Limevinägrett: Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
  3. Grönsallad med primörer: Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad. Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få den så torr som möjligt. Skala och skiva rödlöken mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten. Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten. Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet. (Vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina) Strax innan servering torkas också dessa primörer av på samma sät som salladen.
  4. Servera laxen med sallad, limevinägrett och nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.