Fantastisk sallad med inspiration från Medelhavsköket, smakrik serranoskinka och mozzarella kompletterad med lite extra lyx som färska fikon och sparris.
Instruktioner
- Skölj sallaten och låt den rinna av väl. Skär av ett par cm längst ner på sparrisen. Dela resten i 3-4 cm bitar.
- Koka upp vatten med lite salt i en gryta. Lägg i sparrisen och koka 4-5 minuter. Skölj därefter sparrisen i rikligt med kallt vatten så att kokningen avstannar och den vackra gröna färgen bibehålls.
- Dela varje fikon i fyra klyftor. Lägg upp sallat, skinka, mozzarella, fikon och sparris på tallrikar.
- Häll olja och vinäger till dressingen i en skål. Riv vitlöken och rör ner den tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och servera.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar