Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serranosallad med fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastisk sallad med inspiration från Medelhavsköket, smakrik serranoskinka och mozzarella kompletterad med lite extra lyx som färska fikon och sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sallaten och låt den rinna av väl. Skär av ett par cm längst ner på sparrisen. Dela resten i 3-4 cm bitar.
  2. Koka upp vatten med lite salt i en gryta. Lägg i sparrisen och koka 4-5 minuter. Skölj därefter sparrisen i rikligt med kallt vatten så att kokningen avstannar och den vackra gröna färgen bibehålls.
  3. Dela varje fikon i fyra klyftor. Lägg upp sallat, skinka, mozzarella, fikon och sparris på tallrikar.
  4. Häll olja och vinäger till dressingen i en skål. Riv vitlöken och rör ner den tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.