Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesam- och löksnurror

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Med hjälp av smördeg, lök, ägg och sesamfrön trollar du snabbt fram dessa knapriga tilltugg. De passar lika bra till fördrinken som till soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna. Sporra ut 18 remsor ur degen, 1½-2 cm breda och 12-15 cm långa.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda lökhacket med sesamfrön.
  3. Vispa upp ägget och pensla remsorna med det. Strö över lök- och sesamblandningen.
  4. Sno remsorna lätt så att de får en vackert vriden form. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.