Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampanerad halloumi med vitlöksdoftande mos och myntaärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskpinnar i all ära, men dessa frasiga sesampanerade halloumibitar slår klackarna i taket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Myntaärtor: Värm de frysta gröna ärtorna enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med finhackad mynta, finrivet skal och saft av lime, olivolja och smaka av med salt.
  2. Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 minuter. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos, smaka av med salt.
  3. Panerad halloumi: Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg.
  4. Servera halloumibitarna med moset och myntaärtorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.