Fiskpinnar i all ära, men dessa frasiga sesampanerade halloumibitar slår klackarna i taket!
Instruktioner
- Myntaärtor:
Värm de frysta gröna ärtorna enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med finhackad mynta, finrivet skal och saft av lime, olivolja och smaka av med salt.
- Vitlöksdoftande mos:
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 minuter. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos, smaka av med salt.
- Panerad halloumi:
Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg.
- Servera halloumibitarna med moset och myntaärtorna.
Publicerat den
4 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar