Sesamolja och råris blir en fantastisk smakkombination. Paprika, champinjoner och gröna ärter ger läckra kontraster i konsistens, färg och smak.
Instruktioner
- Skölj riset väl och lägg det i en kastrull med 5 dl lättsaltat vatten. Koka upp. Låt sedan koka 3-5 minuter under omrörning. Sänk till medellåg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 30 minuter på svag värme tills riset är mjukt och all vätska har absorberats. Rör om riset med en gaffel tills det är fluffigt. Låt svalna.
- Hetta upp oljan på hög värme i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt paprika, ärter, champinjoner och lök. Woka eller stek 3-5 minuter tills löken har mjuknat.
- Blanda ner ris, buljong och soja och sänk till medelvärme. Woka eller stek 3-5 minuter under omrörning tills all vätska har absorberats. Servera genast.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar