Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamstekt råris

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sesamolja och råris blir en fantastisk smakkombination. Paprika, champinjoner och gröna ärter ger läckra kontraster i konsistens, färg och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset väl och lägg det i en kastrull med 5 dl lättsaltat vatten. Koka upp. Låt sedan koka 3-5 minuter under omrörning. Sänk till medellåg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 30 minuter på svag värme tills riset är mjukt och all vätska har absorberats. Rör om riset med en gaffel tills det är fluffigt. Låt svalna.
  2. Hetta upp oljan på hög värme i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt paprika, ärter, champinjoner och lök. Woka eller stek 3-5 minuter tills löken har mjuknat.
  3. Blanda ner ris, buljong och soja och sänk till medelvärme. Woka eller stek 3-5 minuter under omrörning tills all vätska har absorberats. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.