Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sher ping pannkakor med lime, soya och sweet chilisås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket frasiga, fulla med smak och med tillbehören blir detta en klar 10:a! Jag är inte särskilt förtjust i piroger, med dessa är klart i min smak. När de ska ätas, dela de i mitten och häll i generöst med soya, pressad lime och doppa sen i chilisåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till degen tills den blir mjuk och elastisk. Vila i plastfolie i ett par timmar.
  2. Blanda noga samman ingredienserna till fyllningen i en stor bunke. Dela degen i åtta lika delar och forma och platta till den som en liten pizzabotten. Den ska vara cirka 12 cm i diameter och cirka 1 cm tjock. Dela upp fyllningen i åtta lika bollar och lägg på varje deg. Vik kanterna över fyllningen och nyp till kanterna. Platta till med handen och lägg på en lätt oljad plåt. Ställ in i kylskåpet i cirka 20 minuter. Sätt två stekpannor på medelvärme. ringla i ytterst lite olja och lägg ner fyra pannkakor i varje stekpanna med den vikta sidan neråt. Platta ut med en stekspade tills den är runt 1 cm tjock och 10 cm i diameter. Efter 5 minuter eller så börjar pannkakorna bli gyllenbruna. Vänd på dem, platta ut en gång och stek i ytterligare 5 minuter eller så. De ska få färg runt hela och bli frasiga, köttet kommer vara stekt inuti.
  3. Till servering: Kikkoman soya Sweet chilisås Limeklyftor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.