Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sikkes fisk och salsarecept

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett läckert och snabblagat fiskrecept som passar både till vardag och fest. Avokadooljan ger salsan en fräsch och förfinad smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tillreda såsen. Skålla tomaterna och ta bort fröna. Skär tomaterna till små kuber. Finhacka salladslöken, vitlöken och basilikabladen. Värm oljan till ca +50 grader och ta sedan kastrullen bort från spisen. Tillsätt tomaterna, löken och basilikabladen och låt såsen dra. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera såsen rumstempererad.
  2. Stek fiskfiléerna i en stekpanna med en blandning som till hälften består av smör och till hälften av avokadoolja. Servera fisken tillsammans med salsasåsen, färsk potatis, rostat rågbröd och ett lätt vittvin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.