Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silviakaka

(22 kommentarer)  
Silviakaka
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

1. Rör ihop ägg och socker. 2. Tillsätt vattnet och mjölet, blandat med bakpulvret. 3. Grädda i 175 gr ugn, drygt 15 min. Kolla med sticka! Låt svalna. 4. Smält margarinen till "såsen", som ska vara på kakan. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. 5. Bred ut på kakan och strö på kokos.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Svesse60 24 januari 2008

    Den här kakan är jättegod! Har själv gjort den under många många år, om och om igen. Alla älskar den! /Eva

  • lennali 24 januari 2008

    Ja, dom är jättegoda, värda att baka. Vi bakar dom på jobbet till våra små och stora gäster, dom små gillar dom särskilt.

  • BackaMona 26 januari 2008

    Vad kul! Denna kaka har jag bakat många gånger och den är jättegod. Detta recept har fallit i glömska så det var roligt att den dök upp här./Backamona

  • Gilla74 8 februari 2008

    Jag köpte silviakaka på en marknad i höstas och ville gärna veta receptet. Nu har jag fått receptet och bakat den EN gång men jag kommer nog att baka den snart igen för den gick åt så fort.....

  • lofgren64 10 februari 2008

    HEJ PÅ DEJ SUDDISEN. DIN GOA KAKA ÄR JÄTTE GOD TYCKER JAG OCH MIN MAN DET. VI KOMER ATT GÖRA MERA GÅNGER TILL ATT BAKA KAKAN DEN ÄR SUPER GOD. V-LIGA HÄLSNINGAR FRÅN TOSIARONNEBY@HOTMAIL.COM

  • mullig 5 mars 2008

    lättgjord och mycket god, alla ber om receptet. en kaka som räcker till många. går jättebra att frysa

  • gottgris 26 juli 2008

    Fluffig o jättegod. Den gick verkligen hem i familjen.

  • marielotta 20 augusti 2008

    Hej, har bakat denna lättgjorda kaka idag. Mycket god. Tyckte att det lät mycket med sockret så jag tog 4 dl till första smeten och 1 dl till såsen ovanpå, och det blev bra tycker jag. Barnen tyckte om den :)

  • Kaneta 30 september 2008

    Jättegod och lättbakad!

  • flabban 21 mars 2009

    En jättegod kaka. Enkel att baka, räcker till många och omtyckt av alla. Den kommer jag att baka fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • Annafbg 19 juli 2009

    Den här kakan kommer jag ihåg att jag fick smaka en gång när jag var liten och fick följa med mamma på syjunta... Har inte ätit den igen förrän nu, men den var lika god som jag mindes! Tack för receptet!

  • Supermom70 31 juli 2009

    Jag har letat efter namnet på denna kakan och nu hittade jag denna kakan! Tänk vad man får bra hjälp på denna sidan! Nu ska det bakas! :-)

  • Maithai 13 augusti 2009

    En god kaka som jag sannolikt kommer att baka igen.

  • piapaulina 21 augusti 2009

    Denna kaka är så god och så omtyckt av alla. Bakas ofta här hemma hos oss.

  • LEDIVO 25 oktober 2009

    Av de som blev bjudna efter baket tyckte övervägande delen betyg 5 (Någon sa 4), så slutbetyg blev 5. En sa: Det här är utan tvekan den godaste kakan jag någon gång ätit. Den kommer att bakas fler gånger - Mycket enkel göra. //KAROLO

  • hoyaskajsa 19 september 2010

    Mycket god kaka som kommer att bakas många gånger..... +++++

  • guardianlinda 9 oktober 2010

    Kanongodkaka, minskade på sockret till 5 dl i kakan, skall minska till 4 nästa gång jag bakar den......Får högsta betyg givetvis....Tack för ett bra recept/Linda

  • lelleli 15 januari 2011

    Blev en succe på vår öppna förskola :)

  • Cassiopeya 19 februari 2011

    Mums! Gubbens favoritkaka :D Men jag gör halv sats i långpanna.

  • guardianlinda 21 augusti 2011

    Bakat denna kaka massor med ggr & den är underbar, alltid strykande åtgång. Jag kör dock på 4 dl socker & 5 ägg, blir kanon. Dags att ta sig en bit av den nybakta som svalnat i köket :)

  • zissi 26 mars 2012

    Jättegod kaka och stor sats så det räcker med en plåt till ett stort kalas. Jag drar dock på sockret: 4,5 dl till kaksmeten och 1,5 dl till smeten ovanpå. Sen tar jag bara 3 tsk vaniljsocker till smeten ovanpå också. Blir perfekt då tycker vi. Tack för ett bra grundrecept.

  • Miaria 11 september 2012

    En tiopoängare. Jättegod kaka. Lätt att göra. Gjorde som en del har skrivit tidigare minskade på sockret till 4dl i kakan o tog bara 3tsk vaniljsocker o 1,5dl socker i glasyren. Hälsningar Miaria

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.