Kanongod mjuk kaka som ALLA älskar!
Räcker till en långpanna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° C. Dela äggula och äggvitan på äggen till smörkrämen.
- Botten: Vispa de fyra äggen + äggvitan från smörkrämsäggen och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Tillsätt vattnet och häll upp i en form. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, kakan skall vara mycket ljus, inte för brun.
- Smörkräm: Smält smöret i en gryta, blanda ner socker, vaniljsocker och äggulan och låt det sjuda ihop till en kräm, KOKA INTE!
- Smeta ut smörkrämen på botten så fort den kommit ut ur ugnen och krämen ska fortfarande vara varm. Strö eventuellt på strössel eller kokos medan krämer är varm och ”fäster”.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar