Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silviakaka

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kanongod mjuk kaka som ALLA älskar! Räcker till en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° C. Dela äggula och äggvitan på äggen till smörkrämen.
  2. Botten: Vispa de fyra äggen + äggvitan från smörkrämsäggen och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Tillsätt vattnet och häll upp i en form. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, kakan skall vara mycket ljus, inte för brun.
  3. Smörkräm: Smält smöret i en gryta, blanda ner socker, vaniljsocker och äggulan och låt det sjuda ihop till en kräm, KOKA INTE!
  4. Smeta ut smörkrämen på botten så fort den kommit ut ur ugnen och krämen ska fortfarande vara varm. Strö eventuellt på strössel eller kokos medan krämer är varm och ”fäster”.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.