Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursfylld lax med vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilken fest med läcker lax! Perfekt som bjudmat eller som en vardagsmiddag med lite guldkant. Andra örter som persilja, koriander och gräslök passar också till fisken. Laxen kan fyllas och förberedas i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkorna, ta undan halva mängden och grovhacka resten. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda räkor, kräftstjärtar, färskost och dill. Skär en ficka i laxbitens sida. Peta in fyllningen i fickan. Salta och peppra runt om. Lägg laxen i en smord ugnsform. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda grädde och vin i en kastrull. Koka ihop till ca 3/4 återstår. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Krydda.
  4. Servera laxen med pressad potatis/kokt färskpotatis och vinsås, samt någon lätt kokt primör. När du serverar laxen toppar du med extra räkor, dill och lite citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.