- Serverar: 2 portioner
- Tid: 13 timmar 25 minuter
Skriv ut
Saftigt bröd med god skorpa
Instruktioner
- Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, solroskärnor, sesamfrön och salt i en bunke. Koka upp vattnet, häll över och blanda noga.Täck med plastfolie och låt stå ca 12 timmar.
- Rör ut jästen i kallt vatten. Rör i skållningen, tranbär och vetemjöl och arbeta ihop till en jämn och fin deg.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, dela i två delar och platta ut till kakor. Rulla ihop och lägg med skarven neråt i bakpappersklädda avlånga bakformar. Låt jäsa övertäckta med rena handdukar i 50 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250 grader.Skåra bröden med en vass kniv och sätt in dem i nedre delen av ugnen. Spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Baka i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och baka i ytterligare 25 minuter.
Stjälp upp bröden och låt svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
15 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar