Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållat bröd med tranbär

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 13 timmar 25 minuter
Skriv ut

Saftigt bröd med god skorpa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, solroskärnor, sesamfrön och salt i en bunke. Koka upp vattnet, häll över och blanda noga.Täck med plastfolie och låt stå ca 12 timmar.
  2. Rör ut jästen i kallt vatten. Rör i skållningen, tranbär och vetemjöl och arbeta ihop till en jämn och fin deg.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, dela i två delar och platta ut till kakor. Rulla ihop och lägg med skarven neråt i bakpappersklädda avlånga bakformar. Låt jäsa övertäckta med rena handdukar i 50 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.Skåra bröden med en vass kniv och sätt in dem i nedre delen av ugnen. Spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Baka i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och baka i ytterligare 25 minuter. Stjälp upp bröden och låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.