En härligt fruktig och krämig cheesecake med den skånska flaggans färger: rött och gult.
Instruktioner
- Krossa chokladwaffersen grovt i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och socker fluffig och porös med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten, vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ta ut formen från frysen och häll hälften av ostsmeten över den frysta kexbottnen. Fördela hallonen över ostsmeten och häll försiktigt resten av smeten över hallonen. Låt cheesecaken stå och stelna i kylen över natten.
- Lägg persikohalvorna i snyggt mönster på den stelnade fyllningen. Om inte halvorna täcker hela ytan, kan du lägga en ytterring av persikohalvor och fylla på med hallon i innerringen.
- Rör ut gelatinpulver i lättdrycken och låt det stå bli halvt stelnat, ca 15 min. Fördela gelatinglasyren över frukten och hallonen. Ställ in kakan i kylen fram till serveringen.
Publicerat den
10 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar