Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skåneflaggans cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härligt fruktig och krämig cheesecake med den skånska flaggans färger: rött och gult.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa chokladwaffersen grovt i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och porös med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten, vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll hälften av ostsmeten över den frysta kexbottnen. Fördela hallonen över ostsmeten och häll försiktigt resten av smeten över hallonen. Låt cheesecaken stå och stelna i kylen över natten.
  6. Lägg persikohalvorna i snyggt mönster på den stelnade fyllningen. Om inte halvorna täcker hela ytan, kan du lägga en ytterring av persikohalvor och fylla på med hallon i innerringen.
  7. Rör ut gelatinpulver i lättdrycken och låt det stå bli halvt stelnat, ca 15 min. Fördela gelatinglasyren över frukten och hallonen. Ställ in kakan i kylen fram till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.