Matig sallad med en god och friskt smaksatt gräddfilssås. Salladen passar som sommarlunch, buffé eller till kvällsmys med ett gott bröd...
Instruktioner
- Strimla isbergssalladen och täck skålens botten med det.
- Skär skinka och gurka i tärningar och osten i stavar.
- Riv vitkålen fint och doppa den några sekunder i kokande vatten. Krama ur vattnet innan den blandas med skinkan, osten och gurkan.
- Lägg blandningen ovanpå grönsalladen.
- Sås:
- Skala och riv (eller finhacka) äpplen
- Vispa samman salladssåsen (enligt receptets ordning).
- Smaka av kryddningen och tunna ut såsen till flytande med lite filmjölk och pressad citron.
- Slå såsen över salladen och garnera med tomater i klyftor, hackad persilja eller krasse.
- (rostat bröd eller painriche är gott till)
Publicerat den
29 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt sommarlunch. Såsen/dressingen är gudomlig.