Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinka à la Béarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Bearn har bearnaisesåsen fått sitt namn och här lagar man också dessa delikata skunkrullar. En god förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka löken och hetta upp hälften av matoljan i en stekpanna. Fräs löken och pressa vitlöksklyftan över. Tillsätt tomaterna och krydda med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda cirka 5 minuter.
  2. Ansa och strimla paprikan och fräs den för sig några minuter i resten av oljan. Vispa samman ägg, vatten, grädde och krydda med salt och peppar.
  3. Smält matfett i en tjockbottnad gryta, häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme. Fördela röran på skinkskivorna och rulla ihop dem.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg i skinkrullarna. Strö över riven ost och gratinera några minuter tills ytan fått fin färg. Lägg tomat- och paprikafräset i grupper runt rulladerna och servera genast med en rostad brödskiva till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.