Från Bearn har bearnaisesåsen fått sitt namn och här lagar man också dessa delikata skunkrullar. En god förrätt.
Instruktioner
- Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka löken och hetta upp hälften av matoljan i en stekpanna. Fräs löken och pressa vitlöksklyftan över. Tillsätt tomaterna och krydda med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda cirka 5 minuter.
- Ansa och strimla paprikan och fräs den för sig några minuter i resten av oljan. Vispa samman ägg, vatten, grädde och krydda med salt och peppar.
- Smält matfett i en tjockbottnad gryta, häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme. Fördela röran på skinkskivorna och rulla ihop dem.
- Smörj en ugnssäker form och lägg i skinkrullarna. Strö över riven ost och gratinera några minuter tills ytan fått fin färg. Lägg tomat- och paprikafräset i grupper runt rulladerna och servera genast med en rostad brödskiva till.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar