Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkröra till smörgåstårtor, snittar etc.

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Denna är en riktig höjdare. Jag fick uppgiften att göra några små olika snittar när familjen skulle träffas och valde då att göra en variant med skinka. Då hittade jag på ett eget recept medans jag gjorde den, och Gud va god den blev. Så god att jag fick göra en till dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 4 tunnbröd / ett lager på smörgåstårta.
  2. Finhacka rödlöken och lägg i en relativt stor skål. Skär den skivade skinkan i långa stänger och sedan i små, små bitar. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar. Tillsätt skinkan till rödlöken. Vispa creme fraichen med elvisp för att få en trevligt fluggig konsistens. Vänd ner detta i skålen. Smaksätt med senap, citronpeppar och örter. Smaka av.
  3. Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. Se bara till att täcka över ordentligt.
  4. Det går att använda vanlig svensk senap också. Ta det du har hemma och pröva dig fram! Man bör inte behöva salta i detta receptet, eftersom kokt skinka är salt och den ingrediensen det finns mest av i Citronpeppar är just Salt!!
  5. Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Röran funkar även att ha till exempel i bakpotatis eller avokado. Då räcker den till 4-6 personer respektive 6-8 personer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.