Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skinka med god sälta, päron med sötma och krämig gorgonzola- en svårslagen trio.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Inlagda päron: Blanda vatten, socker, ättika och salt. rör tills socker och salt lösts upp. Skär päronen i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg päronen i lagen och låt dem marinera i kylen under tiden som salladen lagas.
  2. Skålla och skala mandeln, rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Låt kallna. Blanda ingredienserna till vinägretten. Rosta brödet i brödrost och bryt det i grova bitar.
  3. Bryt osten i bitar. Låt päronen rinna av. Fördela salladen på tallrikar och toppa med päron, mandel, ost, krutonger och skinka. Servera med vinägretten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.