Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skördesoppa med krutonger och kokt ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God soppa som kan serveras som lätt lunch eller som kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och slanta alla rotfrukter, ju tunnare skivor desto fortare går det att laga soppan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rotfrukterna och låt dem svettas ca 5 min i smöret utan att de får färg. Slå på buljong, grädde och mjölk. Låt koka upp och koka i 6-10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Skär under tiden salladslökarna så fint som möjligt och stek brödtärningarna i lite smör, olivolja eller rapsolja. Smaka av soppan med salt och peppar. Fördela i 4 sopptallrikar eller skålar. Strö över salladslök och krutonger. Toppa med ägghalvor och garnera med valfri färsk örtkrydda. Den som inte vill ha ägg i soppan kan servera dem i en äggkopp bredvid. Men då får man koka 4 ägg istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.