Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skogsbärspaj med kardemumma- och fikonsås

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Svenska skogsbär, mandel och söta fikon i läcker paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser till pajskalet i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i en 24 cm pajform med löstagbar kant. Picka botten med en gaffel och ställ pajen 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fyllning: Blanda bären med potatismjöl och socker och lägg dem i det förgräddade pajskalet.
  3. Mandelsmet: Rör samman smör, socker och rivet citronskal, blanda ner en äggula i sänder, gärna med elvisp. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandeln. Blanda först ner 1/3 av mandel/äggvita i smör- och sockerblandningen och därefter resten. Bred ut smeten över bären och grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.
  4. Sås: Mixa samman alla ingredienser till kardemumma- och fikonsåsen och ställ den kallt.
  5. Gör tex ett stjärnmönster av bakplåtspapper. Lägg det på pajen och pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med kardemumma- och fikonsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.