Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skotsk kycklinggryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En underbar gryta, klassisk och enkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8-10 bitar och bryn dem i matfettet.
  2. Borsta potatisen och skala den ev. Skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg hälften av potatisen som en botten i en gryta som tål ugnsvärme, lägg kycklingbitarna ovanpå och täck med resten av potatisen. Häll på löksoppan och ½ burk vatten och krydda med salt, peppar, paprikapulver och lagerblad. Koka rätten under lock i 175 grader ca 1 timme.
  3. Servera med persilja över och någon god gelé och ev också en ättiksinläggning till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.