Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottsstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Bind upp steken ordentligt. Bryn den uppbundna steken runt om i 10-15 minuter i stekgryta. Låt grönsakerna som skurits i 2 cm stora bitar bryna med på slutet. Fyll på med 1 dl buljong, ansjovis, vinäger, sirap, tomatpuré och kryddor. Låt vätskan nästan koka bort, rulla steken i koncentratet. Späd med 1 dl buljong och låt koka in igen. Upprepa inkokningen med den sista mängden buljong. Passa så att inte steken bränner vid. Späd med lite vatten och låt steken bräsera färdigt under lock. Tag upp steken, fyll på med grädden i grytan och koka upp. Klicka ned beurre manié och sjud under vispning några minuter. Smaka av och sila upp såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.