Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små biffar med ost och persilja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ny variant på köttfärsbiffar. Enkel att göra och himla god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär småfranskan i små tärningar och lägg dem i blöt i ljummet vatten. Ansa, skölj och finhacka vårlöken. Skölj och torka persiljan. Hacka bladen fint. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och persilja och ställ åt sidan. Tärna osten fint eller riv den grovt.
  2. Krama vattnet ur brödtärningarna. Lägg dem tillsammans med färs och ost i en skål. Tillsätt ägg och lök samt persiljeblandningen. Blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar av färsen.
  3. Smält matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor på medelvärme, 15-20 minuter.
  4. Såsen: Lös upp stekskyn med hjälp av vinet. Blanda youghurt och grädde och vispa ner det i skyn. Låt koka samman. Smaksätt med soja, sherry och vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.