Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små lökpajer

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa små lökpajer bjuder på en spröd botten och kryddig kesellafyllning. 211 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en skål. Blanda jästen med 2½ dl ljummet vatten. Rör ner vattnet, 1 ägg och ½ tsk salt i mjölet. Arbeta samman degen med elvispens degkrokar. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  2. Knåda degen slät och smidig på mjölat bakbord i 5 minuter. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skala under tiden löken och skär den i tunna ringar. Skär skinkan i tärningar.
  3. Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg skinkan i pannan och låt den bli brynt. Lägg i löken lite i taget och fräs tills den är mjuk och genomskinlig. Krydda med salt, peppar, kummin och oregano.
  4. Vispa ihop resten av äggen med kesella och yoghurt. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 12 portionsformar, ca 10 cm i diameter. Knåda degen lätt och forma den till en avlång rulle. Dela rullen i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund platta, tillräckligt stor för att täcka en form. Lägg degplattorna i formarna och tryck till kanterna lätt. Blanda lök och skinka med äggsmeten och häll fyllningen i formarna. Grädda 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.