Dessa små lökpajer bjuder på en spröd botten och kryddig kesellafyllning.
211 kcal/portion
Instruktioner
- Sikta ner mjölet i en skål. Blanda jästen med 2½ dl ljummet vatten. Rör ner vattnet, 1 ägg och ½ tsk salt i mjölet. Arbeta samman degen med elvispens degkrokar. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- Knåda degen slät och smidig på mjölat bakbord i 5 minuter. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skala under tiden löken och skär den i tunna ringar. Skär skinkan i tärningar.
- Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg skinkan i pannan och låt den bli brynt. Lägg i löken lite i taget och fräs tills den är mjuk och genomskinlig. Krydda med salt, peppar, kummin och oregano.
- Vispa ihop resten av äggen med kesella och yoghurt. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 12 portionsformar, ca 10 cm i diameter. Knåda degen lätt och forma den till en avlång rulle. Dela rullen i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund platta, tillräckligt stor för att täcka en form. Lägg degplattorna i formarna och tryck till kanterna lätt. Blanda lök och skinka med äggsmeten och häll fyllningen i formarna. Grädda 25-30 minuter.
Publicerat den
20 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar