Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smäktande apelsin- och daimparfait

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Krämig, len och helt enkelt underbar. Apelsinens fina syrlighet blir en perfekt partner åt daimens söta knäck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö ut hälften av kexsmulorna i en form med löstagbara kanter - ca 24 cm i diameter.
  2. Rör kesellan smidig med vaniljsocker, apelsinskal och juice.
  3. Vispa äggulorna vita och pösiga med florsockret.
  4. Vispa grädden ganska fast..
  5. Vänd ner kesellan, tillsammans med daimen i äggsmeten. Vänd sen ner äggsmeten varsamt i grädden.
  6. Häll parfaitsmeten i formen. Strö över resterande kexsmulor. Ställ in parfaiten i frysen minst 4 timmar.
  7. Kom ihåg att ta fram parfaiten 15-20 minuter innan servering för att få fram dess rätta krämighet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.