Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.
Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.
Vispa Vanilj Visp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.
Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.
Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.
Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med VaniljVisp.