Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Låter jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.
  2. Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.
  3. Vispa Vanilj Visp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.
  4. Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.
  5. Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.
  6. Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med VaniljVisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.